Danny Vera is naast in De Wereld Draait Door en RTL Late Night, al zes jaar bekend als vaste zanger van het tv-programma Voetbal Inside. Afgelopen seizoen dook hij met ‘The New Black & White’ de theaters in en speelde hij o.m. werk van zijn album ‘Distant Rumble’ voor uitverkochte zalen.

Between the Dark & Daylight

Onlangs startte hij in januari dit jaar zijn nieuwste tour ‘Between the Dark & Daylight’. Op 29 maart jl. was hij te vinden in theater De Veste in Delft. Juist in dit wat kleinere theater was de voorstelling wat intiemer en kwamen interacties wat meer tot zijn recht. In de zaal maakte het mooie art-decor de beleving compleet en bracht dit de bezoeker terug naar vervlogen tijden. Met zijn band speelde Vera, naast nummers die zowel over de donkere als de lichte kant van het leven gaan, ook nummers over gebeurtenissen in zijn eigen leven.

Muziek over zijn vader die afgelopen oktober 2016 is overleden (Toothpick Louis) en over zijn drank probleem in het verleden in het nummer ‘Jack and me’. Vera weet de zaal goed mee te krijgen met meezingnummers zoals ‘Bye Bye Ediie’. Met een ander nummer gaat de zaal plat met twee vingers in de lucht. (Slim bedacht, die ‘V’ van ‘Vera’, als bezoekers elkaar weer tegenkomen…) Zijn ongezouten humor is, zoals altijd, van de bovenste plank. Laconiek, rap doordacht, en geweldig. In de zaal was ’All I Wanna Do Is Make Love To You’ een mooi nummer om mee af te sluiten.

Naast Danny Vera’s eigen werk gedurende de show, speelde deze singer-songwriter later op het podium in de prachtige foyer als toegift ook nog wat nummers van zijn beroemde inspiratiebronnen Roy Orbison, Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley. Daarnaast neemt Danny ook altijd zeer ruim de tijd om persoonlijk voor iedereen die dat wil, met hem op de foto te gaan en/of voor een praatje of een handtekening. Al met al een complete show en een indrukwekkende tour, die je niet mag missen!

Foto’s (c) Jerrold Mallee

Deel: