Op 14 april gaat de stekker erin bij De Vorstin. Niks unplugged: gierende gitaren gaan de strijd aan met donderende drums en stembandeloosheid uit de krochten van de hel. Zware metalen teisteren de trommelvliezen van eenieder die het horen wil. Maar liefst vier keiharde bands gaan knallen tijdens Krachtstroom: Reject the sickness, As Prayers Fail, Facelifter en Dock 83.

Krachtstroom is verplichte kost voor elk liefhebber van metal, hardrock en alles daartussen. Melodieuze metalcore heeft op 14 april de overhand met maar liefst vier bands die diepgeworteld in het genre zitten. Met Reject the sickness als de gedroomde headliner van Krachtstroom.

Het Belgische vijftal Reject the sickness heeft gespeeld op Graspop, Antwerp Metal Fest en Mons Metal Meeting. Met hun gitzwarte teksten en melodieuze deathmetal, is Reject the sickness een onmisbare kracht in de metalscene. Meedogenloos zijn de gortige riffs en overweldigende sound van het Rotterdamse As Prayers Fail. Vers van de Metal Factory in Eindhoven is Facelifter. Een stempel van goedkeuring va de Metal Factory is voor ons ook duidelijk, Facelifter is een essentieel onderdeel van Krachtstroom. Hardcore/metalcore band Dock 83 uit Utrecht brengt kort na Krachtstroom hun debuutalbum uit maar zal eerst het dak er afblazen in Podium de Vorstin.

Deel: