The Dirty Denims zijn terug van weggeweest! Om dat te vieren brengt de Eindhovense band in april het eerste deel van het nieuwe album ‘Back With A Bang!’ uit. Op vrijdag 17 maart verscheen hun nieuwe single ‘Don’t Waste My Time’ uit.

Google op “Happy Hardrock” en je komt uit bij The Dirty Denims. Twee sexy rock chicks en twee zweterige kerels staan garant voor een mix van hardrock, rock ’n roll, powerpop, een vleugje punkrock. Beinvloed door bands als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones maakt het viertal gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live zijn ze op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt!

The Dirty Denims speelden onder andere op Lowlands, Rockin’ Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Golden Earring, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze zelfs de soundtrack van de Zweedse én Belgische Comedy Central.

Terwijl drummer Thomas op wereldreis was moest bassiste Ashley herstellen van een rugblessure. Daarom lasten The Dirty Denims begin 2016 een noodgedwongen pauze in. “We hebben deze tijd gebruikt om nieuwe liedjes te schrijven. Begin februari 2017 hebben we de nummers opgenomen die op dit eerste deel staan. Binnenkort gaan we opnieuw de studio in voor het tweede deel van ‘Back With A Bang!’ die in het najaar uitkomt. Het volledige album zal dan ook op vinyl verschijnen.”

Deel: