Het is echt zo: Gorillaz is terug! Gisteravond kondigde de virtuele band Gorillaz aan dat er na zeven jaar weer een nieuw studio album zal uitkomen. Het album heet ‘Humanz’ en zal op 28 april uitkomen. Om dit nieuws goed te vieren brachten ze gisteren meteen vier tracks uit: ‘Ascension’ (feat. Vince Staples), ‘Saturnz Barz’ (feat. Popcaan), ‘Andromeda’ (feat. D.R.A.M) en ‘We Got The Power’ (feat. Jehnny Beth). Daar zit natuurlijk ook een video bij, gemaakt door Jamie Hewlett. En niet zomaar één, nee, een echte 3D-video!

Het nieuwe album is geproduceerd door Gorillaz, The Twilight Tone of D/\P en Remi Kabaka en is opgenomen in zowel Londen, Parijs, New York, Chicago als Jamaica. Zoals altijd wordt de band bestaande uit Murdoc Niccals (bassist), Noodle (gitarist), Russel Hobbs (drummer) en 2D (zanger) bijgestaan door een indrukwekkende line up van featured artists. Op ‘Humanz’ zijn o.a. Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Rag ‘n’ Bone Man, Peven Everett, Anthony Hamilton, Carly Simon, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle en Kali Uchis te horen.

Het album zal uitkomen in verschillende formats. Het standaard CD, Vinyl en Download album bevat 12 twaalf nummers. Ook verschijnt er een deluxe versie van negentien nummers op CD en alle streamingkanalen.

Gorillaz – Humanz:

1. Ascension feat. Vince Staples
2. Strobelite feat. Peven Everett
3. Saturnz Barz feat. Popcaan
4. Momentz feat. De La Soul
5. Submission feat. Danny Brown & Kelela
6. Charger feat. Grace Jones
7. Andromeda feat. D.R.A.M.
8. Busted and Blue
9. Carnival feat. Anthony Hamilton
10. Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T
11. Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz
12. She’s My Collar feat. Kali Uchis
13. Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine
14. We Got The Power feat. Jehnny Beth

Bonus materiaal op de Deluxe:
1. The Apprentice feat. Rag’n’ Bone Man, Zebra Katz & RAY BLK
2. Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett
3. Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Vonshà
4. Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis
5. Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes

De virtuele band Gorillaz is opgericht door Damon Albarn en Jamie Hewlett. Hun debuutalbum kwam uit in 2001 en werd opgevolgd door: ‘Demon Days’ (2005), ‘Plastic Beach’ (2010) en ‘The Fall’ (2011). Ze behaalden wereldwijd grote successen en wonnen o.a. een BRIT Award en een Grammy Award. Ook staan ze in The Guinness Book Of World Records als de meest succesvolle virtuele act.

Deel: