Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dayna Kurtz in Metropool.

Concerttip vrijdag 10 maart: Dayna Kurtz in Metropool

Dayna Kurtz, de Amerikaanse die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar (slide) gitaarspel is indrukwekkend te noemen. Als ze wordt vergeleken met andere artiesten duiken vaak de namen van Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley op. Dayna heeft van alles wel iets in haar geluid zitten en dat maakt haar juist zo interessant. Haar debuut ‘Postcards From Downtown’ uit 2002 sloeg in Nederland in als een bom en sindsdien heeft Dayna menig zieltje gewonnen. Naast eigen werk neemt ze onder de noemer Secret Canon ook werk van anderen op en speelt ze met o.a. Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en goede vriendin Norah Jones.

Enkele jaren terug stond Kurtz op het podium van Roots In The Park waarover werd geschreven: “het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper ‘It’s How You Hold Me’ een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos”.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: