Het is zaterdag 4 maart 2017, Culemborg loopt vol met de honderden meegereisde fans uit heel Nederland. Onder anderen uit Spijkenisse, Emmen, Gramsbergen kwamen de fans en ook uit België, Leuven, strijken neer in het Event Center in Culemborg. Hier wordt gestreden voor een optreden in het Amsterdamse Paradiso.

Fans van alle bands bezetten om en om de eerste drie rijen, vooraan de bühne. Klokslag 19.00 opent organisator John van de Borne de semi-final waar negen bands het uiterste van zich vergen. Haartjes goed, schoenen gepoetst en gitaar gestemd.

Grape Valley is als eerste band welke een plek wil ‘verdienen’ in de finale. Met pop en rocknummers zwepen ze het aanwezige publiek op. Hierna mogen de mannen van Letz Zeppelin hun kunsten vertonen, de ene klassieker volgt de andere op. Met het strakke gitaarspel maken onze Belgische vrienden indruk. De Joe Cover Band (2e vakjury winnaar) maakte al vroeg het feestje compleet. Zeker het slot was perfect, geen hit van Joe Cocker maar van The Eagles. ‘Desperado’ werd tot in perfectie uitgevoerd. Three/Third XL, een enthousiaste jonge coverband met in de frontline drie prachtige zussen, speelde vol passie hits van toen en de knallers van nu.

Na dit optreden maken de mannen van In the Name of hun opwachting. Voor de derde keer op rij is de band winaar bij de vakjury geworden. De U2 hits worden wederom vol overgave gespeeld en niet voor niets worden gitarist Richard en zanger Peter uitgeroepen tot beste van de avond. Zij zijn genomineerd voor de individuele awards die ook in Paradiso worden uitgereikt. Na dit spetterende optreden is het aan Level Up, gesteund door een in grote schare meegereisd publiek weet men een super optreden neer te zetten, maar helaas niet voldoende voor een volgende ronde.

Dan is het tijd voor The Green Monkeys uit Gramsbergen om Culemborg onveilig te maken. Met hun aanstekelijke charme krijgen de jonge jongens al het vrouwelijk schoon in zwijm. De Monkeys ontvangen een wildcard voor 1 april waardoor men nog kans maakt op de winst. The Pixels, deze 8-koppige band uit Leuven spelen hits uit de jaren 90 en 2000 maar ook diverse recentere hits. Hiervoor ontvangen zij de publieksprijs. Last but not least Dubbel Fout (tevens winnaar van een eerdere publieksprijs). De band komt uit Maastricht en de mannen spelen of hun leven er vanaf hangt, van de echte klassiekers tot aan de huidige top 40.

Op 1 april 2017 is de volgende semi-finale van The Clash of the Coverbands in Event Center Culemborg. Het gaat er om spannen…

Foto’s (c) John Verhagen

Deel: