Begin 2017 zorgde Ed voor de grootste muzikale comeback van de afgelopen jaren met maar liefst twee gelijktijdig uitgebrachte singles die de wereld veroverden; ‘Shape Of You’ (3 keer platina in Nederland) en ‘Castle On The Hill’ (platina in Nederland). Al op de dag van release is dit nieuwe album met de gouden status bekroond. Het vorige studioalbum ‘X’ (multiply) staat sinds de release in 2014 onafgebroken in de Nederlandse album charts en is vandaag terug te vinden op #2.

Vorige week speelde Ed tijdens de uitzending van RTL Late Night – voor het eerst live in Nederland – drie songs van zijn nieuwe album, waaronder ook de pas gereleaste track ‘How Would You Feel’ (Paean).

Volgende maand is Ed Sheeran weer terug in Nederland met twee uitverkochte shows op 3 en 4 april in de Ziggo Dome. Ed brak in 2011 door met het nummer The A Team. Na zijn doorbraak scoorde hij hit na hit waaronder Lego House en de soundtrack van The Hobbit, I See Fire. Van zijn laatste album komen hits als Sing en Thinking Out Loud. Voor laatstgenoemd nummer heeft Ed Sheeran destijds twee Grammy’s in ontvangst mogen nemen.

Deel: