‘Super Pop’ is het derde album dat Jett Rebel binnen een jaar uitbrengt. De onvermoeibare muzikant ziet het als het sluitstuk van een trilogie waarop alle kanten van zijn talent aan bod komen. Hij noemt ‘Super Pop’ het meest complete werkstuk van de drie platen. “Toen ik wist wat voor album het ging worden, was het tijd om het potje te openen met de beste nummers die ik ooit geschreven heb.”

Precies een jaar geleden bracht de nu 26-jarige Jelte Tuinstra alias Jett Rebel het album ‘Truck’ uit, in de nazomer van 2016 gevolgd door ‘Don’t Die On Me Now’. En nu is er ‘Super Pop’, de meest toegankelijke van de drie.

Eigen studio

Over de grote onderlinge verschillen zegt Tuinstra: “Ik heb het afgelopen jaar een eigen studio gebouwd. Truck is opgenomen op cassetteband, ‘Don’t Die On Me Now’ is best rauw, ik leerde mijn studio kennen. Toen ik de nieuwe plaat maakte, had ik ‘m grotendeels onder de knie. Ik had echt zin om mijn studio uit te wonen. Helemaal gek gaan en kijken wat ik er allemaal uit kon halen. Op ‘Super Pop’ heb ik alles zelf gedaan tot het produceren en mixen aan toe.”

Liedjes achterhouden

Op ‘Super Pop’ staan een aantal bijzondere liedjes die al jaren oud zijn, vertelt Tuinsta. ‘Sissy Finally Moved To The City’, ‘High School Reunion’ en ‘Can’t Live Without You’ heb ik heel lang achter gehouden. Wat mij betreft horen die liedjes tot de beste die ik heb geschreven, ik wilde ze bewaren voor het juiste moment. Op een dag werd ik wakker tijdens het maken van deze plaat en voelde dat het moment daar was. Ik kan je niet vertellen hoe persoonlijk ‘Can’t Live Without You’ is. Ik heb er de beste woorden voor gevonden, ik kan er niks meer aan toevoegen. Het komt belachelijk dichtbij. Ik ben trots op die muziek en blij dat ik er de beste uitvoering voor heb gevonden.”

Honderden nummers

Wie denkt dat Jett Rebel na drie albums binnen een jaar creatief wel even leeg is, heeft het mis. “Ik heb op dit moment nog steeds honderden nummers om op te nemen. In mijn hoofd ben ik alweer met drie nieuwe albums bezig. Die ga ik dit jaar ook opnemen maar het zou weleens een tijdje kunnen duren voordat er weer nieuwe muziek van me uitkomt. Er staat veel informatie op deze drie platen, ik hoop dat mensen er even mee vooruit kunnen en er diep in willen duiken. Maar ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon bezig.”

(c) FaceCulture

Deel: