De Foo Fighters zullen op zaterdag 24 juni optreden als headliner op het Britse Glastonburg festival. Dat heeft de band zelf vanavond via een live stream bekend gemaakt. Daarop waren Dave Grohl en consorten te zien op het lege veld waarop het festival plaatsvindt. Ze waren nu te vroeg, maar komen op 24 juni terug.

De Foo Fighters zouden in 2015 ook al als headliner optreden op Glastonbury, maar dat optreden werd gecanceld vanwege de beenbreuk van Dave Grohl. Florence + The Machine viel toen in voor de band. Ook optredens die de band die zomer zouden doen op Pinkpop en Rock Werchter moesten toen worden afgezegd. Ook op Rock Werchter zal de band dit jaar alsnog hun optreden inhalen op 2 juli. Op Pinkpop staan ze dit jaar niet, want daarvoor zijn Kings of Leon, Green Day en Justin Bieber aangekondigd als headliners. Tot nu toe is nog niet bekend of de band een ander optreden in Nederland zullen doen. De laatste keer dat ze in Nederland optraden was in november 2015 in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Foo Fighters is de tweede headliner die bekend is gemaakt voor deze editie. De eerste headliner die wordt bevestigd was Radiohead. Wie de derde headliner zal worden is tot nu toe nog niet bekend. Vorig jaar waren Coldplay, Adele en Muse de drie headliners van het festival. In de jaren daarvoor namen o.a. The Rolling Stones, Arcade Fire, Metallica, Mumford & Sons, Arctic Monkeys, The Who en Kasabian het tijdslot voor hun rekening.

Deel: