Gisteren barstte de strijd los in de eerste van drie voorrondes van ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ in poppodium de Peppel, Zeist. Vijf coverbands, ditmaal allen uit Utrecht, streden met elkaar om een plaats in de finale. Twee van hen (een gekozen door de vakjury, en eentje door het publiek) staan op 13 mei in de locatiefinale, wederom gehouden in de Peppel.

De 8-koppige reggae- en soul coverband Three Times a Stone mocht de spits afbijten. Een podium vol, met twee saxofonisten, trombonist, basgitarist, gitarist, drummer, zangeres en toetsenist. En zomerse klanken, waarbij Amy Winehouse niet vergeten werd. Ook Another Jacket XL, een akoestische pop coverband met 5 bandleden (XL), liet een nummer van Amy Winehouse horen. Zij begonnen door technische problemen een half uur later, maar de energie die er gelegd werd in nummers van onder andere Glenn Hansard en Adele maakte alles goed. Het leuke van een coverband zijn, is dat je als zangeres nummers kan zingen die oorspronkelijk door een zanger gezongen zijn, en andersom. Zangeres Daniëlle van Another Jacket XL zong een nummer van Glenn Hansard (“Waarschijnlijk hier niet echt bekend, maar die moet je echt eens luisteren”) en Daniël van het afsluitende Autoplay zong Skyfall van Adele. Voor de nummers van Adele heb je stemvolume nodig, en helaas ontbrak dit bij Autoplay.

Bad Looking Trouble, een blues coverband, speelde een goede set, waar helemaal niks op aan te merken viel: het samenspel was strak en het enthousiasme van zangeres Jooske werkte zowel op als voor het podium aanstekelijk. Naast Bad Looking Trouble wist ook de Nederpop-coverband Maatvol het publiek in de Peppel goed aan het dansen te krijgen met nummers als Kronenburger Park (Frank Boeijen) en Gers Pardoel’s Louise. Aan het einde kondigde zanger Arthur het laatste nummer (Dansen op de Vulkaan van De Dijk) als volgt aan: “Dankzij jullie is het een feestje, laten we dansen”. Het dak ging eraf!

 

 

En dan het officiële maar zeker niet het minst belangrijke gedeelte van deze avond: wie was de vakjury winnaar, en wie was de publiekswinnaar? Dit waren (tromgeroffel) Bad Looking Trouble (vakjury) en Maatvol (publiek): gefeliciteerd! Zij staan op 13 mei in de locatiefinale, wederom gehouden in de Peppel.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: