Met hun nieuwe album ‘Unplugged’ (2017) kan de progressieve rockband Klone met recht het best bewaarde geheim van Frankrijk genoemd worden. De band bewandelde dezelfde weg als hun Britse collega’s van Anathema. Klone debuteerde in 2003 met het atmosferische doommetal album ‘Duplicate’. Met elk album dat volgde koerste de band steeds meer richting melodie en sfeer. De cleane zang van Yann Ligner kreeg steeds meer ruimte en hij wordt gezien als één van de vaandeldragers van de hedendaagse progressieve rock scene. Het nieuwe album ‘Unplugged’ werd opgenomen in het Théatre de La Coupe d’Or in Rochefort, Frankrijk.

In 2015 verraste Klone de progwereld met hun meesterwerk ‘Here Comes The Sun’. Klone was eerder te zien in het voorprogramma van Orphaned Land en Devin Townsend en speelde in 2016 als support voor Anneke van Giersbergen met een akoestische set. Het was een uitdaging die de band graag aanging. Ze bewerkten de nummers in zoverre dat ze niet alleen goed klonken, maar zelfs begonnen te stralen. Het bleek live een groot succes te zijn. Het werd de band duidelijk dat ze dit niet alleen maar moesten spelen, maar dat het daadwerkelijk en fatsoenlijk opgenomen moest worden op cd. Op ‘Unplugged‘ staan akoestische versies van de laatste twee albums ‘The Dreamer’s Hideaway’ en ‘Here Comes The Sun’.

Vandaag presenteert Maxazine de nieuwe videoclip van Klone, ‘Nebulous’. Dit is de exclusieve wereldprimeur op Maxazine van een prachtig nummer! Meer Klone zien? Dat kan op 2 april staat de band in De Boerderij in Zoetermeer.

Deel: