Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Barrelhouse in Hedon Zwolle.

Concerttip zondag 19 februari: Barrelhouse in Hedon Zwolle

De nieuwe cd van Barrelhouse is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Een vanzelfsprekende combinatie van een oeroud genre met het meest persoonlijke, het meest doorleefde. Niet alleen in de teksten maar ook in de songs en de manier van spelen. De variatie is groot, net als bij een live concert. De cd bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers, waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait.

De teksten die Tineke schreef, zijn meer dan ooit de weerslag van wat ze meemaakt en heeft mee gemaakt: “Lonely Together, I Wish I Could Pray, Hard Feelings”. Johnny LaPorte leeft zich uit, niet alleen in de nieuwe composities waarvan de meeste van zijn- en Tineke’s hand zijn, maar ook bijvoorbeeld in een vlijm scherpe instrumental. Han van Dam, subliem band pianist, speelt een paar sprankelende intieme songs met Tineke, die bedoeld lijken voor de uren na middernacht.

Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van de cd alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans ervoor.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: