Het is een klim naar de top van TivoliVredenburg om Boris te kunnen zien. En hopelijk betekent dat voor Boris ook weer een klim naar de top. Het voorprogramma wordt vertolkt door de prachtige Aïcha Gill en haar twee mannen, Alexander Klement en Bas Schouten. Meer heb je ook niet nodig als de toetsenist een drumpedaal heeft. Met eigen nummers en nummers die zij zich eigen heeft gemaakt trekt de zangeres de mensen richting het podium. Zeer aangename muziek maar het blijft wel aan de veilige kant.

Na twee jaar staat Boris Titulaer weer op de plek waar hij hoort. Op het podium met baggy jeans, shirt low en sexy shoes. Dat de koning van de ad libs terug is laat hij gelijk horen als hij door de instrumenten heen het podium op komt. Ondanks de vele nieuwe nummers bevatten ze toch wel het herkenbare Boris geluid, hij gaat nu niet meer alleen de hoogte in maar verkent ook de lagere delen van zijn stem. Wat zeer verfrissend en een hele goeie stap terug de hitlijsten in is.

Het is fijn om te merken dat hij weer blij is om op het podium te zijn. Zo nu en dan zijn er gebeurtenissen waardoor je de lust en liefde voor iets verliest, maar des te fijner is het om het terug te vinden en dat het dan verbeterd tevoorschijn komt. De vernieuwing van zijn muziek heeft ook zijn oude nummers beïnvloed. ‘Addict’ begint rustig met een compleet andere feeling, al krijgen we daarna toch nog een stukje origineel te horen. Maar dat hadden de meeste mensen wel in de gaten.

Zijn single ‘The Best Of Me’ heeft een prachtig rustige opbouw en wordt al door iedereen goed meegezongen. Dansnummer ‘She’s On Fire’ krijgt een geweldig staartje van Tom Jones z’n ‘Kiss’. Een mooie combinatie voor deze avond. “I say are you all ready”?, vraagt Boris aan het publiek, natuurlijk zijn we er klaar voor. Maar wat gaat komen is complete madness oldskool funk met losse voetjes en een super snelle beat.

Met het klassieke einde van “Die zien we nooit meer terug” neemt de band een korte pauze. Maar het publiek wil meer en vanuit dat publiek wordt er “Boris” gescandeerd, waarop eerst de drummer terug komt met een strakke beat en daarna de rest zich bij hem aansluit. Boris komt er even later bij met een welverdiende whiskey en wederom wordt een funky nummer ingezet.

Als hij even later het publiek wil toespreken komt er iemand tussendoor die een slok voorstelt. Wat hij wilde zeggen zullen we nooit weten maar ‘Shoes’ had hij natuurlijk niet over kunnen slaan. Nu de nieuwe Grey-film in de bioscoop is lijkt ‘One Mo ‘Gain’ wel erg toepasselijk met de tekst “I want you to hit me one mo ‘gain”. Een erg aanstekelijk liedje dat niet lang genoeg kan duren. En hopelijk de nieuwe single zal zijn. De set eindigde met dat de hele Pandora heerlijk met Boris en de mannen meezingt. Wat fijn dat hij weer terug is.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Deel: