Op zaterdag 11 maart 2017 vindt Donnerwetter Day 2017 plaats in Luxor Live in Arnhem. Tot diep in de nacht staat er een bonte mix van muziek, design, spoken worden en theater op het programma. “Ons doel is om verschillende groepen makers te betrekken om zo de gesegregeerde scenes bij elkaar te brengen voor een grandioos feest. De focus ligt op onze bakermat Arnhem, maar iedereen met een te gek idee is in principe welkom. We roepen kunstenaars dan ook op om contact met ons op te nemen!”, aldus gitarist Wout Kemkens. Vanaf nu presenteert de band maandelijks een aantal programmaonderdelen.

Donnerwetter

Na twee albums, een eigen festival en een wereldrecord (meeste optredens in 24 uur) een volgende stap in het korte, maar bewogen bestaan van de band. Donnerwetter laveert zowel ragfijn als intens tussen filmmuziek, het groovende oergevoel van blues- en garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood maar het leven de band op de hielen. De bezwerende liveshows van internationaal allure roepen herinneringen op aan grootheden als Nick Cave ,Howlin’ Wolf, Wilco en Captain Beefheart, maar ook aan de intensiteit van bands als Health of de muzikale finesse van White Denim. Donnerwetter Day 2016 telde 611 aanwezigen in Luxor Live te Arnhem.

Electric Company

Als je in Arnhem woont ben je The Chapman brothers waarschijnlijk wel in de kroeg, bij een concert, afterparty of in bed bij je zus(je), vriendin of moeder tegen gekomen. De echte liefde van deze levensgenieters is echter muziek: Zac Chapman en Ben Chapman speelden veel op straat. Bob Dylan, The Beatles, maar ook eigen songs. Deze vele jaren veldwerk hebben nu geleid tot Electric Company en ze gaan hard! Are ye mad for it?

Jellephant

Jellephant is net zo productief als de bonobo’s in Burgers Zoo, zij het op muzikaal vlak. Daar zijn wij blij mee! Zijn laatste album ‘Kick The Swamp!’ klinkt alsof een gezonken schip dienst doet als studio, met daarin een kapitein die zich elke dag vol vreet met psychedelische zeekomkommers en dan effe een plaatje maakt. Duidelijk? Op Donnerwetter Day zwemt hij naar het oppervlak en neemt hij zijn band The Phantoms mee. Dansen en wegspacen op captain Jelle’s geluidsgolven is het devies!

BOT

BOT! Ze maken muziektheater met gestoorde zelfgemaakte machines waarmee ze kleine liedjes met een groot hart spelen. We kwamen ze vorig jaar tegen op Oerol Terschelling​ alwaar ze hun succesvoorstelling ‘Ramkoers’ speelden. Na een paar biertjes durfden we te vragen of ze op Donnerwetter Day 2017​ wilden spelen. BOT schuurt, raakt en roert het publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is. Niet te missen!

Featherweights

Toen we na Donnerwetter Day 2016 muziekliefhebbers vroegen welke acts we voor de 2017 editie moesten boeken werd Featherweights veruit het meest genoemd. Deze mysterieuze hiphop act zette volgens de overlevering meerdere te gekke underground shows neer en sloopte menig huisfeestje. Je kunt ze ook kennen van hun spoken word optredens met Mensen Zeggen Dingen. We moesten via via de leden en de muziek achterhalen en zo wisten we een schimmige deal te sluiten. Ze hadden één voorwaarde: we nemen onze furieuze band Potential Criminal mee. Een speciale éénmalige show dus: Featherweights & Potential Crimal in één op Donnerwetter Day.

De Blonde Jongens en Tim

De eerste twee bevestigingen zijn de fysieke en absurde muziektheateract ‘De Blonde Jongens en Tim’ en een extra lange liveshow van de organisatoren zelf: de avontuurlijke Arnhemse band Donnerwetter.

Crying Boys Cafe

De muziek van Crying Boys Cafe is een mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via exotische Jaren ’80 naar de indie avant-garde van nu. Hoe chill! Ze brachten onlangs het album ‘The Keys Not The People’ uit via Excelsior Recordings, ze spelen op Eurosonic Noorderslag 2017 en als je een fervent bezoeker van Brigant bent heb je daar vast al op ze gedanst. Je kunt drummer Ruben en bassist Alex trouwens ook kennen uit Shaking Godspeed, zanger Jasper als acteur in vele theaterstukken en gitarist/toetsenist Frans leren we graag 11 maart kennen ?

Thee Hammer

Improviserend beukorkest Thee Hammer komt op Donnerwetter Day met een psychedelisch walsende hoogmis tot diep in de nacht. Speciaal voor deze show doet ook fluitist Sinan Arat mee! Thee Hammer = Bob Hogenelst (Birth of Joy), Paul Diersen (Raw Flowers), Raymond Grevink (The Bruurkes), Sinan Arat (Mehmet Polat Trio), Matthijs Stronks (Donnerwetter), Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Donnerwetter)

Host: Donald J. Trump

We got him! Donald Trump is de host van Donnerwetter Day 2017! Donald zal naast zijn functie van Sfeerbeheerder op 11 maart zijn 666 Punten Programma ‘Make Arnhem Great Again’ uit de doeken doen. Denk aan een strikte Arnhem First policy. Donald Trump: ‘No longer will Arnhem-Zuid keep Arnhem down! My first act to make Arnhem Great Again is moving the Gelredome to an A-location: Sonsbeek Park! After that we’re gonna blow up the Aardvarck!’.

Deel: