Een avond met het Belgische Amongster staat garant voor een spannende en dynamische live beleving. De band brengt minimalistische, warmbloedige elektronica en orkestrale arrangementen moeiteloos samen in intieme indiepop liedjes. De tegendraadse ritmiek en melodie voren de boventoon. De dromerige zanglijnen worden gedragen door het doorleefde stemgeluid van voorman Thomas Oosterlynck. Op zondag 26 maart start Amongster samen met de band HANDED aan een clubtournee langs de grotere Nederlandse steden. Zaterdag 8 april treedt Amongster ook op tijdens het Ik Zie U Graag Festival in Poppodium Mezz in Breda.

Amongster is het geesteskind van songwriter Thomas Oosterlynck en zijn muzikale zielsverwant producer, componist en gitarist Jasper Maekelberg. Live wordt het duo aangevuld door Tom Soetaert op toetsen en Robbe Vekeman op drums. Samen vormen ze een solide viermansformatie die de nummers zowel dynamisch als experimenteel naar een hogere dimensie weet te tillen.

‘Trust Yourself To The Water’ is de titel van het debuutalbum dat in september van het afgelopen jaar is verschenen. Een ongrijpbaar popalbum met een typisch Belgisch karakter.

In 2014 werd Amongster verkozen als winnaar van De Nieuwe Lichting op radio StuBru. In 2015 volgde een EP waarvan de singles ‘Bright Life’, ‘Leo’ en ‘Salrow’ de playlisten van onder andere StuBru en Radio 1 sierden. Sindsdien heeft Amongster op diverse festivals gespeeld waaronder Pukkelpop in 2016 en deelden ze podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors.

Deel: