De jeugd van tegenwoordig! Iedere generatie beleeft muziek op zijn manier en om die van de huidige tieners te begrijpen moet je bijvoorbeeld naar Jacob Satorius in de Melkweg.

Jacob is 14 jaar oud en heeft meer dan zeven miljoen volgers op Instagram en maar liefst vijftien miljoen op Musical.ly. De laatste is een app waarmee je filmpjes maakt en lipsync meezingt en beweegt op bestaande nummers of zelf gecreëerde nummers. Jacob is daar vooral om bekend en heeft in januari zijn eerste EP uitgebracht. Op deze EP natuurlijk de nummers als ‘Sweatshirt’, ‘Hit or Miss’, ‘All My Friends’, ‘Bingo’ en ‘Last Text’.

Tijdens de show in de Melkweg komen alle hits voorbij en tussendoor is vooral ruimte om te roepen hoeveel hij houdt van zijn publiek en het maken van foto’s en video’s. Het uit gillende tienermeisjes bestaande publiek doet hetzelfde terug, meezingen en vooral druk met de telefoon. De aanwezige ouders doen of mee (vooral de moeders) of staan stoicijns het hele gebeuren te bekijken. Bij het nummer ‘Jordans’ vraagt Jacob of iedereen een schoen omhoog wil houden, de meiden voldoen gewillig; Echt alles wat hij vraagt wordt beantwoord. Hoezo fans?!

Na 50 minuten show (het wachten in de rij om binnen te komen en het voorprogramma met Sanni en Blake Gray duurde langer) is het alweer voorbij en aan alle gelukkige meidenbekkies te zien was het een topavond!

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: