De Zeeuwse band Racoon is de tweede band die dit jaar een concert zal geven in de tuin van Paleis Soestdijk. Op 9 juli zal de band optreden in het kader van Royal Park Live. De voorverkoop voor dit concert start donderdagochtend om 10:00 via de website van Royal Park Live.

Sinds vorig jaar is Royal Park Live een terugkerend evenement in de paleistuin van Soestdijk. Vorig jaar speelden onder anderen Damien Rice, Counting Crows en Bløf tijdens Royal Park Live in de paleistuin. Voor dit jaar werd eerder al Van Morrison aangekondigd. Hij zal op 8 juli optreden in de paleistuin.

Racoon gaat in maart en april op tour langs de Nederlandse clubs. De Zeeuwse band komt in het voorjaar ook met een nieuwe EP. Racoon zit op dit moment in de studio voor de opnames van nieuw materiaal dat in het voorjaar het licht ziet. “Onze aanpak is anders dan bij de vorige opnames maar toch zeer Racoon”, aldus Bart van der Weide. “We hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan onze nieuwe nummers en er zitten weer een aantal echte pareltjes tussen. We zijn er supertrots op en we kijken er dan ook enorm naar uit om de nieuwe nummers live te spelen voor onze fans.”

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de band weer een tour langs het Nederlandse clubcircuit maakt. Naar goede gewoonte wisselt Racoon het nieuwe materiaal af met grote hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Oceaan’ en ‘Brick By Brick’. Racoon is intussen goed voor drie Edisons, twaalf 3FM Awards en de Nederlandse Popprijs, is een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde in een uitverkochte Ziggo Dome.

 

Deel: