Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Pineapple Thief in Muziekgieterij

Concerttip dinsdag 31 januari: The Pineapple Thief in Muziekgieterij

Progressive-rock band The Pineapple Thief  (TPT) ontstaat in 1999 uit de resten van Vulgar Unicorn. Centrale man van TPT is Bruce Soord, een in Duitsland geboren musicus en componist.. Tot 2002 blijf TPT vooral een zeer intrigerende studio-band, daarna wordt op veelvuldig verzoek van de groeiende schare fans een band geformeerd om ook live-concerten te geven.

Na het wereldwijde succes van Magnolia (2014) brengt TPT medio augustus 2016 het meest abitieuze album tot dusver uit: Your Wilderness. Op deze elfde (!) studio-LP laat de band vooral horen tot welke grote creatieve hoogtes de formatie inmiddels is gestegen. Op het album doen voor het eerst in TPT’s geschiedenis ook enkele gast-artiesten mee (waaronder  Supertramp’s John Helliwell, Geoffrey Richardson van Caravan en Darran Charles van Godsticks – dat deze avond ook de supporting act is). En natuurlijk drummer Gavin Harrison (o.a. Porcupine Tree en King Crimson). Hij is deze avond ook live van de partij, tot grote vreugde van TPT.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: