Afgelopen zaterdag stond Kim Hoorweg als Amy Winehouse op het podium, De Groene Engel in Oss. Hoorweg speelde deze avond alleen maar nummers van Amy Winehouse in een eigen, wat meer jazzy, versie. Soms was de harde en schurende kant van Amy’s muziek zelfs even verdwenen en leken het lieflijke songs, wat dan verstrekt werd door het jonge uiterlijk van de in 1992 geboren Kim Hoorweg.

Leuk om te zien dat iemand van zo’n jonge leeftijd nu al alleen op het podium stond. In 2009 stond ze samen met haar vader (pianist Erwin Hoorweg) al eerder in de Groene Engel. Nu dus verdienstelijk met een echte band; Drie blazers die de Amy sound nog een extra sausje gaven, een bassist waar mee ze vroeger nog op school had gezeten en vrijgezelle toetsenist een drummer die dit project bedacht had en een gitarist die zijn instrument ook goed wist te bespelen. Vocaal zat het goed in elkaar, dat de stem van Hoorweg veel lieflijker klonk was alleen maar aangenaam.

Het werd een avond waarin iedereen aan bod kwam alle bandleden kregen even hun moment of fame. Kim Hoorweg stond wel als een leidster voor haar band. In een stijlvolle, maar voor haar veel te ongemakkelijke jurk waar ze constant mee aan het worstelen was en hoge hakken die al bij het eerste nummer uitgingen. She did it her way, een eigen sound, een eigenwijs zonder afbreuk te doen aan de originelen. Iedereen had een toffe vermakelijke avond in de Groene Engel, de band en het publiek. Het was een swingende avond op toch soms wel treurige Amy Winehouse muziek. Een aanrader voor degene die soms ook wat onbekendere nummers van haar willen horen in en jazzy jasje.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: