Na een Gouden Plaat, een Edison Award en succesvolle tournees in Nederland en Duitsland komt Fay Claassen nu met een nieuw album naar Paradox in Tilburg. Met ‘Luck Child’ presenteert Fay een zeer persoonlijke CD, waarbij de songs gaan over haar, haar dochter en over haar leven op dit moment.

Op het album staan stukken van onder andere Billie Holiday, John Lennon, Paul Simon en Leni Stern. Er staat zelfs ook een compositie die de legendarische trompettist/componist Kenny Wheeler voor Fay schreef en die hij kortweg `FAY` noemde. Of het nu eigen composities zijn of die van anderen, het maakt eigenlijk helemaal niets uit. Met haar sterke vocale personaliteit drukt Fay op ieder lied een ander stempel waardoor er ineens nieuwe muziek lijkt te ontstaan. ‘Special Guest’ deze avond is saxofonist Toon Roos… Bereid je voor op een mooi, intiem concert van misschien wel de beste jazz-zangeres van Nederland!

Fay Claassen speelt op vrijdag 27 januari in Paradox.

Deel: