De New Yorkse band Interpol komt in augustus naar Nederland voor twee intieme shows. Op 29 augustus staat de band in 013 in Tilburg. Op 30 augustus spelen ze in De Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop voor beiden concerten start aankomende vrijdagochtend.

De uit New York City afkomstige band werd in 1998 opgericht en in 2002 verscheen hun debuut album ‘Turn On The Bright Lights’. Deze zomer gaat de band op festivals en in een select aantal clubs deze schijf integraal uitvoeren en hiermee wordt de 15e verjaardag van het Interpol album gevierd.

De prachtige liedjes op ‘Turn On The Bright Lights’ eisen in 2002 de aandacht behoorlijk op. De onderkoelde sound die Interpol laat horen, valt het best te omschrijven als een mix van puntige new wave en dromerige post-punk. Soms complex, dan weer dynamisch, maar altijd spannend en gelaagd. De wereldwijde muziekpers struikelt over de superlatieven en deze instant klassieker eindigt heel hoog in menig jaarlijstje. Ook nu nog blijven de liedjes van dat debuut moeiteloos overeind wat veelzeggend is voor de kwaliteit er van.

Voor Interpol betekent het succes direct een vaste plek in de hoogste indie-rangen en op eigen kracht worden grote zalen dan ook moeiteloos uitverkocht. In de jaren die volgen maakt de band nog een aantal uitstekende albums met ‘El Pintor’ uit 2014 als het meeste recente hoogtepunt. Maar nu, bijna 15 jaar na het verschijnen van dat onvergetelijke debuut, heeft de groep uit New York besloten om uitgebreid stil te staan bij ‘Turn On The Bright Lights’.

Interpol doet dat op het podium. Met een uitgebreide discografie is er tijdens reguliere optredens doorgaans beperkt ruimte voor het materiaal van ‘Turn On The Bright Lights’. Tijdens deze shows in 013 en De Oosterpoort is dat echter een andere verhaal; de groep zal het hele album spelen. Je krijgt daarmee de kans om naast de gedoodverfde klappers ook al die andere prachtige nummers te horen die anders niet of nauwelijks op de setlist staan. Een niet te missen kans dus om dit legendarische album in al zijn glorie te ervaren in een intieme popzaal.

Deel: