Annechien Steenhuizen en Michiel Veenstra doen verslag van de uitreiking van de Popprijs tijdens Noorderslag in Groningen. Ook vertellen ze wat er nog meer te zien is tijdens het festival dat door de hele stad plaatsvindt. Het nieuwe muzikale jaar is pas écht begonnen als Noorderslag is geweest, vinden veel popliefhebbers. Al voor de 31e keer vindt in Groningen dit festival plaats, dat in het teken staat van nieuwe muziek van Nederlandse artiesten.

Popprijs
In een avondvullend programma brengen NOS-presentatrice Annechien Steenhuizen en 3FM-dj Michiel Veenstra verslag uit van het jaarlijkse hoogtepunt van het vierdaagse festival: de uitreiking van de Popprijs. De persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek, wordt hier in het zonnetje gezet. De winnaars komen uit uiteenlopende genres; vorig jaar won het hiphopcollectief New Wave met onder meer Ronnie Flex en Lil’ Kleine, en in 2015 wonnen The Common Linnets.

Bierdouche
Ook hebben Kyteman, De Jeugd Van Tegenwoordig, Racoon, Ali B. en Bløf de prijs al eens gewonnen. Terugkerende vraag bij de uitreiking van de Popprijs is al jaren hoe groot de zogenaamde ‘bierdouche’ zal zijn. Niemand weet precies waarom, maar het is al jarenlang een traditie van bezoekers van de uitreiking om de winnaar van de prijs te bedelven onder een douche van biertjes. Vorig jaar was de organisatie het zat en zorgden ze ervoor dat er geen bier meegenomen kon worden de zaal in. “Ik wil dat de winnaar zich ook een winnaar voelt”, zei festivalmanager Peter Sikkema toen.

Noorderslag 2017, 23:05 – 01:10 uur, NPO 3

Deel: