In ongebruikelijke kamermuziekbezetting, met een ongebruikelijke rolverdeling en de meest waanzinnige composities veroorzaken gitarist Anton Goudsmit, violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde.

In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live-opname genaamd Estafest Live!, en een uitgebreide succesvolle tournee volgde langs de Nederlandse podia, theaters en kleine concertzalen. In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, een prachtplaat die in 2014 uitkwam en die de band meteen een Edisonnominatie opleverde. Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead volgden de eerste buitenlandse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. Het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, in Boedapest. Daar nam Estafest hun derde plaat getiteld Bayachrimae op, welke begin 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijst Estafest wederom dat de combinatie van deze vier improvisatoren telkens weer muziek oplevert die zó ontegenzeggelijk iets toevoegt, dat de noodzaak er gewoon vanaf spat!

Estafest staat op maandag 16 januari om 21:00 uur in Wilhelmina in Eindhoven.

Deel: