Jazzpodium DJS in Dordrecht presenteert op vrijdag 13 januari Martha Jane & the Talisman. ‘Country grunge geweekt in blues met een vleugje voodoo’ is de pakkende samenvatting die deze Nederlandse band aan zijn muziekstijl geeft. Vol in de spotlight staat vanavond het debuutalbum ‘Hello Demon’, dat afgelopen oktober uitkwam. Het belooft kortom spannend te worden op vrijdag de dertiende. Maar gelukkig worden aan een talisman beschermende krachten toegedicht tegen allerhande onheil.

Toen de wegen van de veelzijdige creatieveling en professioneel zangeres Martha Jane Settler en doorkneed jazzgitarist Maarten van der Grinten elkaar kruisten, begon een avontuur van samen songs uitwerken en schrijven. Hun verschillende achtergrond leverde en melange op met de vrijheid van jazz en de hang naar goede songs met inhoud en kop en staart.

De intrigerend uiteenlopende temperamenten die samenkomen in Martha Jane & the Talisman zijn ook terug te vinden in de muziek waar de band door geïnspireerd is: enerzijds The Black Keys, Tom Waits, Jack White, PJ Harvey en Nirvana en anderzijds Lee Dorsey, Otis Redding, Nina Simone en Ike &Tina Turner. Naast frontvrouw en zangeres Martha Jane Settler en gitarist/zanger Maarten van der Grinten bestaat de band Martha Jane & the Talisman uit Sun Mi Hong op drums en Mark Haanstra op bas.

Deel: