Indie rock band Backgammon brengt op 10 februari haar debuutalbum ‘Backgammon’ uit.  De groep uit Ermelo laat op hun gelijknamige debuutalbum duidelijk hun inspiratiebronnen horen: Tom Petty, Neil Young en Oasis. Het album is geproduceerd door Martijn Groeneveld (John Coffey, Dotan), het artwork komt uit de familie archieven.

Backgammon was in 2013 winnaar van het Studentenband Festival en in 2015 behaalden ze de 2e plaats bij de Grote Prijs van Nederland. Afgelopen jaar trad de band meer dan 50 maal op, zowel in Nederland als in de UK en België. In de zomer stonden ze op diverse festivals in Nederland en België en in het najaar namen ze deel aan de Popronde 2016, een showcase festival voor talentvolle nieuwe acts om op te treden door heel Nederland en zodoende naam op te bouwen.

De eerdere singles Gun In The Yard, Oh Yeah! en Through The Back Of My Head deden het goed bij Indie XL in de Indie Chart en kwamen in de Spotify New Music Friday NL. De band gaf live optredens bij 3FM’s Orde van de Nacht en een Sofar Sounds sessie voor Youtube en kreeg internationaal airplay van Duitsland tot de Verenigde Staten.

Ter gelegenheid van de albumrelease geeft Backgammon op 10 februari een concert in Paradiso Kleine Zaal.

Backgammon verschijnt op het TCBYML sublabel BERT, gewijd aan jong muzikaal talent. BERT werd in 2016 gelanceerd en is speciaal voor Nederlandse artiesten en bands. BERT is spannend, uitdagend, nieuw, ondernemend, een gevoel, een vriend, vol idealisme, avontuurlijk en eerlijk.

Deel: