Mathilde Santing & Neco Novellas spelen op zondag 15 januari in Paradox in Tilburg. Pianist en gastheer van deze avond, Thijs Borsten, daagt gelauwerde artiesten uit de confrontatie aan te gaan, zowel met elkaar als met zichzelf. Dit seizoen laat Thijs wederom een aantal verrassende duo’s de uitdaging aangaan. Vanavond beginnen we deze reeks met Mathilde Santing & Neco Novellas, met als gevolg een combinatie van pop en afrobeat!

Mathilde Santing wordt in 1981 landelijk bekend door haar optreden in het veelbekeken televisieprogramma ‘Sonja op Maandag’. In de dertig jaar die hierop volgen verovert zij de harten van vele mensen. Met haar prachtige stem en de keuze van haar liedjes weet Mathilde haar publiek tot in de ziel te beroeren. Ze heeft belangrijke en prestigieuze prijzen gewonnen waaronder drie Edisons, de Popprijs en een Gouden Harp. In 2012 vond de virtuoze en veelzijdige Mathilde haarzelf opnieuw uit en debuteert ze als tekstschrijfster en componiste.

Neco Novellas uit Mozambique studeerde in Portugal klassiek gitaar en zang. Inmiddels woont hij geruime tijd in Nederland waar hij zich gespecialiseerd heeft in het zingen en spelen van Afrikaanse muziek met een Braziliaanse twist. Neco is een ware stemkunstenaar met zijn diepe stem met een bereik van maar liefst vijf octaven.

Mathilde en Neco leerden elkaar kennen tijdens een speciale Uitdaging in De Kleine Komedie in 2015. Neco werd daar uitgedaagd door iemand anders, maar Mathilde kwam na de voorstelling naar Thijs toe en zei ‘die geweldige stemkunstenaar, die wil ik uitdagen!’. Mathilde Santing zal dus op zondag 15 januari proberen Afrikaanse klanken te zingen en Neco gaat de klassiekers van Mathilde proberen te zingen in de Hollandse strakke maat in plaats van zijn gebruikelijke Afrikaanse ritme. Voor hen beiden en voor de bezoekers een bijzondere uitdaging, die je zeker niet mag missen!

Deel: