Jaloezie en corruptie, maar ook vriendschap… Het zijn enkele ingrediënten van de spannende rockmusical ControlRoom, een combinatie van toneel en symfonische rock die op 10 en 11 februari 2017 speelt in theater De Schalm in Veldhoven. De musical, die op termijn ook elders in het land wordt opgevoerd, is bedacht door gitaristen Paul Slagboom en Erwin Kloosdijk. Regie en script zijn in handen van Bejamin Jurg.

Componist, arrangeur en bandleider Paul Slagboom studeerde aan het Conservatorium in Utrecht klassiek en elektrisch gitaar. Samen met Erwin Kloosdijk en zoon Pim Slagboom componeerde en arrangeerde hij de muziek. Paul: “De stijl van de musical is een mengeling van symfonische en progressieve rock, waarin klassieke elementen zijn toegepast. Hierin zijn meerstemmige koor- en orkestzettingen verwerkt. Op de site ControlRoom.nu is onder ‘regie en muziek’ een fragment te beluisteren.” Aan de musical werken tientallen mensen uit de regio’s Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen mee, onder wie musici, acteurs en zangers (zowel professionals als amateurs).

Integriteit
ControlRoom draait om de snelle jongens en meiden van een media-imperium. De directeur van dit bedrijf is aan het eind van zijn loopbaan, en begint paranoïde trekjes te vertonen. Tekstschrijver Joost, een natuurlijke leider, wil hem graag opvolgen. De directeur eist echter dat zijn zoon hem opvolgt. Lukt het Joost de top te bereiken en daarbij zijn integriteit te behouden? Of stijgt de macht hem naar het hoofd?

Indringend

Het script is gebaseerd op het oude verhaal van David. Een indringend epos met als bottomline: wil je kost wat kost de controle houden, of durf je los te laten en te vertrouwen dat het goed komt als je de touwtjes uit handen geeft?

Deel: