Dit weekend een première op BBC 2: David Bowie: The Last Five Years, een nieuwe documentaire die inzoemt op Bowie’s albums ‘The Next Day’ en ‘Blackstar’ alsmede de musical ‘Lazarus’. Gedurende de documentaire zie je een aantal vrienden en medewerkers die praten over de zanger’s Reality tour uit 2003, zijn verrassende comeback 10 jaar later en zijn laatste werk tot zijn dood in 2016.

De documentaire wordt gevolgd door de film ‘The Man Who Fell to Earth’ waarin Thomas Newton naar de aarde gaat omdat zijn eigen planeet afsterft door een gebrek aan grondstoffen en landt in Amerika. Het hyperintelligente buitenaardse wezen veroorzaakt de nodige chaos in de grote zakenwereld.

David Bowie – The Last Five Years, 22:00 – 23:30 uur, BBC 2
The Man Who Fell to Earth, 23:30 – 01:45 uur, BBC 2

Elton John treedt op in het fameuze Radio Theatre van de BBC, in het Old Broadcasting House in het hartje van het Londense West End, als onderdeel van de In Concert-reeks van BBC Radio 2. Elton John speelt nummers van zijn album ‘The Diving Board’, waarop hij wederom samenwerkt met tekstschrijver Bernie Taupin, die hem al zijn hele carrière bijstaat, en dat geproduceerd is door de populaire countrymuzikant T-Bone Burnett. Daarnaast speelt hij ook een paar klassiekers uit zijn benijdenswaardige en uitgebreide oeuvre.

Elton John in Concert, 22:30 – 23:50 uur, Film 1 Sundance

Deel: