De Noorse singer-songwriter Petter Carlsen brengt 31 maart ‘Glimt’ uit, zijn vierde plaat. Ter ondersteuning komt hij voor drie shows naar Nederland tijdens de ‘solo spring tour Glimt 2017’. Carlsen is komt uit het koude noorden van het land en dat hoor je: prachtige, filmische muziek met de typische warme romantische gloed als pleister tegen de koude dagen. Als een positieve Scandinavische muzikale deken tegen alle negativiteit en dromerig als de filmmuziek uit Scandinavische series als The Killing, The Bridge en Borgen. IJzig, maar toch ook weer heel warm.

Voor Glimt gooit hij het ietwat over een andere boeg: de nummers zijn niet Engelstalig, maar alles is Noors. Dit geeft een sprookjesachtige twist aan het geheel. Dit is te horen in het fijn voortkabbelende ‘Spøkelse’. Carlsen zegt het volgende over de plaat: “Hier zijn 10 schijnsels van wat het leven me tot noch toe in petto had. Gebaseerd zowel eigen ervaring, fictie of verhalen van vrienden en familie. Het begon met ‘Majestet’ (Majesteit), het eerste nummer dat ik schreef voor deze plaat. Voordat nummer binnen kwam vliegen zag alles er heel anders uit, maar de verandering bleek goed. Een groot deel hiervan ik te danken aan mijn producer Wetle Holte, die begreep wat en waar ik wilde, zelfs voordat ik het wist. Het trots presenteer ik mijn nieuwe album!”

Petter Carlsen tourde samen met Anathema (GB), Anneke van Giersbergen (NL), Tim Christensen (DK), Marillion (GB) en Steven Wilson’s Blackfield (GB) en Long Distance Calling (DUI). Hij is ook verantwoordelijk voor de vocalen op LDC’s laatste wapenfeit ‘Trips’. In Noorwegen heeft hij samengewerkt met onder andere Unni Wilhelmsen and Shaun Bartlett. En in april komt Carlsen voor een aantal shows naar Nederland, waaronder op 14 april naar So What in Gouda.

Deel: