In deze dagen rondom kerst gaat een lang gekoesterde wens van Trijntje Oosterhuis in vervulling. Ze gaat op tournee langs kerken en theaters. “December is een feestmaand die voor mij altijd een geweldige sfeer met zich meebrengt, een mooi moment om dit samen met mijn publiek te beleven,” vertelt Trijntje Oosterhuis in de aankondiging voor dit uitverkochte concert. “Het is geweldig om in de Amerikaanse traditie, zoals Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Stevie Wonder dat ook deden, kerstsongs te mogen zingen.”

Tijdens het luisterconcert in De Roepean in Ottersum zong Trijntje in een akoestische sfeer kerstliedjes die dicht bij haar hart liggen, zoals de traditionals ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’ en ‘Let It Snow’. Uiteraard stonden ook haar eigen songs zoals ‘Miss You Most at Christmas Time’ en ‘What Christmas Means To Me’ op het programma. Naast typische kerstnummers kwam ook verrassend genoeg ‘Telkens Weer’ voorbij. Bijna onvermijdelijk was natuurlijk het nummer ‘Imagine’, maar het mocht rekenen op een waardige bewerking door Trijntje en haar Braziliaanse muziekvriend en gitarist Leonardo Amuedo.

Trijntje beschreef tijdens haar show in de prachtig aangeklede kerk van het Roepaen Landgoed hoe ze tijdens een zomer barbecue gewerkt heeft aan het repertoire voor deze kerkentour. Het resultaat is een soulvolle avond en een CD ‘This is the season’. Het publiek omarmde de avond en zong uit volle borst (meerstemmig!) mee met Happy Xmas (War Is Over). De kerk werd knus en voelde als je eigen huiskamer. Hiermee liet Trijntje zien dat ze niet alleen een heel Ziggo samen met de Ladies of Soul kan platspelen, maar dat ze ook overweg kan met het intieme van een kerk met de daarbij behorende bijzondere akoestiek.

Onder de titel ‘Christmas Evening with Trijntje’ viert Trijntje het samenzijn, dat gezien de kerstkaart na afloop met daarop “Fijne Feestdagen & graag tot volgend jaar” zeker een vervolg zal krijgen.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Deel: