Integrity, Disfear, Oathbreaker, Trans AM, Big Business, Bongzilla, Whores, Cobalt, true Widow Lycus, Harsh Toke en Author & Punisher zijn toegevoegd aan het prsigieuze Roadburn Festival in 013. Roadburn Festival 2017 vindt plaats van donderdag 20 april tot en met zondag 23 april in 013 Tilburg.

Het door John Dyer Baizley van Baroness gecureerde gedeelte van Roadburn krijgt vier nieuwe namen erbij. Integrity springt daarbij meteen in het oog. De hardcore-band wordt zowel in als buiten de hardcore-wereld beschouwd als één van de belangrijkste namen in het genre. Disfear is een heuse d-beat supergroep met o.a. leden van At The Gates, Entombed en Edge of Sanity in de gelederen. Het Belgische gezelschap Oathbreaker bracht dit jaar het overweldigende album ‘Rheia’ uit, die ook op Dyer Baizley grote indruk maakte. Trans AM tenslotte, worden gezien als één van de grondleggers van de post-rock.

Roadburn maakt zelf ook nog enkele grote namen bekend. De stonerband Bongzilla gaat al lange tijd mee en heeft zich door de jaren opgewerkt tot vaste naam in het genre. Op Roadburn viert de groep het 15-jarige bestaan van het derde album ‘Gateway’, door dit integraal ten gehore te brengen. De laatste keer dat Jared Warren en Coady Willis op Roadburn stonden, was in 2007 met The Melvins. Dit jaar keren ze terug als de gewaardeerde stonerrock band Bis Business.

Verder zijn bekend gemaakt: Whores. (power-punk die vooral live ongenadig los komt), Harsh Toke (psychedelische band brengt een ode aan Roky Erickson), True Widow (trage doomrock), Radar Men From The Moon (Nederlands spacerock band speelt ook samen met GNOD onder de noemer Temple OV BVV), Cobalt (atypische blackmetal die de grenzen van het genre verkent), Alaric (hybride tussen post-punk en extreme metal), Author & Punisher (agressieve en pikzwarte industrialbeats), Fórn (loodzware funeral doom), Gnaw Their Tongues (experimentele horror-ambient uit Nederland), Hedvig Mollestad Trio (genre overstijgende jams vol hardrock, metal en jazz improvisaties), Joy (heavy psychedelic groep uit San Diego), King Woman (donkere en emotionele rock), Lycus (monolithische, epische doom), Pinish Black (psychedelische synths), Pontiak (psychedelische rocksongs), Ruby The Hatchet (kosmische psych-rock), Serpent Venom (traag groovende doom) en The Devil & The Almighty Blues (occulte blues en bluesrock).

Deel: