Simson is op 30 oktober 1985  geboren in Hiphophoofdstad Zwolle. Tussen 2005 en 2009 was hij actief in de metal-scene als zanger van de deathmetal band Docile, maar na een aantal tours in Europa besluit hij deze band te verlaten en wordt het een jaar muzikaal stil rondom hem. In 2010 ontdekt Simson het schrijven van poëzie en begint zijn interesse voor Nederlandstalige hiphop toe te nemen. Daarnaast mist hij het podium en besluit een rigoureuze muzikale switch te maken. Mede dankzij het geven van rapworkshops in een jongerencentrum ontwikkelt hij zich tot de rapper die hij vandaag de dag is: Energiek, opbouwend, introspectief en poëtisch.

Inmiddels staat Simson op het podium met Ali B, Rico (FTG), MC Prophet, Jebroer en Kraantje Pappie en ook nu in 2016 is de rapper klaar om de Nederlandse podia te bestormen.

Simson – Gouden regel

Januari 2015 released Simson zijn EP ‘Edutainment’. Hij kreeg hierbij hulp van Klockhaus voor de beats. In september 2016 voegt hij hier de 9 tracks tellende EP ‘Gouden regel’ aan toe. Een uniek project waarbij elke beat van een andere beatcreator afkomstig is. Vandaag komt zijn clip ‘Wereldvreemd uit’, die je hieronder kan zien.

Deel: