Het muzikale fenomeen Snarky Puppy is al lang geen onbekende meer op de internationale podia. De groep uit New York fuseert dampende soul, stomende funk, coole jazz en progressieve rock tot een dynamische geheel. Gekoppeld aan een welhaast onbegrensd spelplezier zorgt dat keer op keer voor spetterende shows. Het ensemble rond bassist en bandleider Michael League heeft met dat bijzondere en prikkelende geluid zalen en festivals ingepakt.

Met Nederland hebben ze de afgelopen jaren een bijzondere band opgebouwd. De groep verkoopt hier moeiteloos de zalen uit en is kind aan huis op het North Sea Jazz-festival. In de Kytopia-studio in Utrecht namen ze het vlammende, toepasselijk getitelde ‘We Like It Here’ (2014) op en met het Metropole Orkest brachten ze in 2015 het prachtige album ‘Sylva’ uit wat zelfs een Grammy Award opleverde. ‘Culcha Vulcha’, het meest recente werk, verscheen in het voorjaar van 2016. Ieder Snarky Puppy-optreden is innovatief, energiek en laat veel ruimte voor improvisatie open. Gecombineerd met het aanstekelijke enthousiasme van de groep, zorgt dit vrijwel altijd voor onvergetelijke taferelen.

Op 7 juni 2017 staat het collectief in Muziekgebouw Eindhoven voor een concert dat nu al de potentie heeft om legendarisch te worden.

Deel: