Kensington heeft op de dag van de release van hun nieuwe album ‘Control’ een gouden award ontvangen. De band kreeg de award door Humberto Tan uitgereikt in het programma RTL Late Night. Kensington was afgelopen week iedere avond te gast en liet nieuwe nummers horen van het vierde studioalbum waaronder-de eerste single ‘Do I Ever’, het nummer ‘Fiji’ en de nieuwe single ‘Sorry’.

Kensington maakte vandaag ook bekend dat ze twee concerten geven in de Ziggo Dome in 2017. Op 24 en 25 november volgend jaar staat de band in de Amsterdamse concerthal. Over twee weken staat Kensington drie avonden op rij in een uitverkochte Ziggo Dome. Kaarten voor deze optredens waren in no time uitverkocht, net als de shows die de band een jaar eerder in 2015 in de Ziggo Dome gaf. De voorverkoop van de shows in 2017 begint vrijdagochtend 4 november.

‘Control’ is het meest persoonlijke, introspectieve en kwetsbare album van de band tot nu toe. De eerste drie albums ‘Borders’ (2010), ‘Vultures’ (2012) en ‘Rivals’ uit 2014 beschouwt Kensington als een voltooid drieluik. Met ‘Control’ slaat het viertal een nieuw hoofdstuk in, het album is een statement over nu.

Gitarist Casper Starreveld vertelt over ‘Control’: “We hebben ons afgevraagd: wat kun je op dit punt van je carrière doen om te verbazen of te verrassen? Een tweede ‘Rivals’ maken zal niets veranderen aan het beeld dat de mensen van ons hebben. We wilden een plaat maken die heftige reacties oproept, liever dat dan lui op safe spelen.”

Voor de opnames van ‘Control’ vertrok Kensington begin dit jaar naar Rome. Hier schreven en werkten ze aan de nieuwe nummers in Forum Music Village. Als producer werd de Amerikaan Michael Beinhorn aangetrokken die eerder werkte met Marilyn Manson, Soundgarden en Red Hot Chili Peppers. Het is deze samenwerking waar de titel van het album mede zijn grondslag vindt. Volgens Starreveld benadert Beinhorn het creatieve proces vanuit een vorm van chaostheorie. “Tot aan het mixen hadden we vaak geen idee van het eindresultaat. Controle was er totaal niet. De weg was hobbelig, zenuwslopend en intens.”

UPDATE: Kensington zal in 2017 maar liefst vier keer optreden in de Ziggo Dome, aangezien de eerste twee concerten al binnen een dag waren uitverkocht. De concerten zullen plaatsvinden op 23, 24, 25 en 26 november 2017.

Deel: