Izaline Calister wil wel eens weten hoe je een Latin Diva wordt. Ze begrijpt dat er meer voor nodig is dan een gouden keeltje en onuitstaanbaar gedrag. Ze wil het goed aanpakken en zoekt antwoorden bij de Latijns-Amerikaanse diva’s die haar voor zijn gegaan. De vrouwen die in hun eigen taal, hun eigen muziek zongen en die toch de kans hebben gezien om een miljoenenpubliek over de hele wereld aan zich te binden.

Mercedes Sosa, Astrud Gilberto, Gloria Estefan en Omara Portuondo van de Buena Vista Social Club moeten Calister de leer- en aanknopingspunten opleveren die ze nodig heeft om divastatus te bereiken. ‘Gracias a la Vida’, ‘The girl from Ipanema’ en ‘Dos Gardenias’ bevatten de felbegeerde sleutel tot succes. Calister heeft de liedjes van deze door haar zo bewonderde zangeressen goed bestudeerd. Wat moet zij doen om met haar eigen muziek zo’n grote schare groupies op te bouwen? Zijn het de teksten? Is het de stem? Moet ze nou toch maar eens aan de danspasjes? Kan ze nog wel in Groningen blijven wonen? Of draait het uiteindelijk alleen maar om uiterlijk?

Bij het schrijven van de liedjes voor haar nieuwe cd ‘Rayo di Lus – Lichtstraal‘ heeft Calister al haar bevindingen meegenomen. Nu het album klaar is, voelt Calister zich klaar voor een volgende stap: Latin Diva zijn. Deze zangeres is er namelijk van overtuigd dat haar liedjes naadloos aansluiten bij de wereldhits van haar collega-diva’s.

Izaline zit in het begin van haar theatertournee en Maxazine mag enkele kaarten weggeven voor haar shows in Theater De Molenberg,  Delfzijl (28 oktober) en Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag (30 oktober). Meedoen is eenvoudig: Volg https://www.facebook.com/maxazine/ en deel dit bericht op je Facebookpagina. Wij kiezen snel winnaars, dus doe het snel!

Deel: