Na drie zeer succesvolle tournees in Canada en de Verenigde Staten komt Loreena McKennitt nu ook naar Europa met haar A Trio Performance tournee. McKennitt maakte de afgelopen dertig jaar wereldwijd naam met haar Keltische folkmuziek. De Canadese zangeres speelt volgend jaar op 30 maart en 5 april voor het eerst sinds 2012 weer een show in Nederland. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 30 september om 10.00uur via Ticketmaster.

De tournee staat in het teken van haar show ‘A Trio Performance’. De inspiratie voor de show is McKennitt’s reis door China, Mongolië, Turkije en Ierland waarin ze op zoek ging naar de historie van de Kelten. Daarnaast verwerkte ze ook Ierse poëzie van Yeats, klassieke gedichten van Shakespeare en Tennyson en delen van haar voor een Grammy Award genomineerde werk ‘Troubadours on the Rhine’ in de show.

Tijdens deze tour wordt McKennitt bijgestaan door twee muzikanten, namelijk gitarist Brian Hughes en cellist Caronline Lavelle. Beiden speelden ook tijdens eerdere tours samen met McKennitt. Door de intieme opzet belooft het een bijzondere show te worden vol persoonlijke verhalen.

Deel: