Komende week geeft de Terschellinger zanger Hessel zijn tienduizendste concert in zijn eigen café de Groene Weide in Hoorn op Terschelling. Hiermee heeft hij een ongeëvenaard record te pakken. Daarnaast is hij dit jaar ook nog eens 45 jaar kroegbaas van de Groene Weide. Een heel bijzonder jaar voor Hessel en dat viert hij door samen met dochter Tess op 4 februari 2017 een grootse show neer te zetten in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In 1972 vulde Hessel zijn dagen in De Groene Weide met gitaarspelen en zingen. Dit werd zeer gewaardeerd door zijn gasten en al snel vormden zijn live optredens een niet meer weg te denken onderdeel van het café. Het maakte hem niet alleen wereldberoemd op Terschelling maar ook ver daarbuiten.

In die 45 jaar zijn er heel wat hoogtepunten geweest, zoals de grote en succesvolle concerten in Ahoy, Heineken Music Hall, Vredenburg en Thialf. Alleen de Ziggo Dome ontbrak nog in dit rijtje en daar komt nu verandering in!

Op zaterdag 4 februari wordt de Ziggo Dome omgetoverd in een knusse eilandsfeer waarbij Hessel en Tess hun fans meenemen op een muzikale trip langs ‘memory lane’. “Maar we spelen ook nieuwe nummers”, zegt Tess, “want we hebben natuurlijk niet stilgezeten de afgelopen tijd. We halen Terschelling naar Amsterdam, geweldig toch?”

Hessel kan niet wachten om dit keer samen met Tess op een dergelijk groot podium te staan. “We treden samen meer dan 250 keer per jaar op in de Groene Weide. Het is heel speciaal om dit concert met Tess te mogen doen en we kijken er allebei enorm naar uit. We willen nog één keer de oversteek maken naar de vaste wal om uit te pakken met een geweldige show.”

“We verwachten dat het een onvergetelijke avond gaat worden met tal van muzikale hoogtepunten en verrassingen”. “We zijn druk bezig met alle voorbereidingen”, zegt Tess, “en echt: het wordt fantastisch!”

Tickets koop je hier.

Deel: