Eerder dit jaar gaven de Rolling Stones een 10-tal concerten in Latijns-Amerika. Tijdens een van deze concerten stonden de rockers op 25 maart in Havana, Cuba. Dit was de eerste keer dat er een beroemde rockband een concert gaf in dit land sinds de U.S.A. sinds het opheffen van het embargo. Meer dan 1 miljoen Cubanen waren aanwezig tijdens dit historische concert.

Als dit niet genoeg is voor het maken van een documentaire, wij zeggen ja! ‘Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America’ zal volgende week haar wereldpremiere krijgen tijdens het Toronto International Film Festival. Als voorproefje is er een nieuwe trailer door de band vrijgegeven.

‘Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America’ is geregisseerd door Paul Dugdale, de film begint met de band’s repetities voor de concerten in Los Angeles kort voor de start van hun twee maanden durend uitstapje. Eenmaal onderweg dompelde de band zich in de lokale culturen van de 10 steden, de kijker ziet hoe iedere stad haar invloed had op de band en wat voor een impact de Rolling Stones hadden op de steden en de mensen, aldus een persbericht. Daarnaast zie je ook live opnames van onder andere (I Can’t Get No) ‘Satisfaction’, ‘It’s Only Rock ‘n Roll’, ‘Wild Horses’, ‘Honky Tonk Women’, ‘Sympathy For The Devil’, ‘Paint It Black’ en ‘Miss You’.

Bekijk hieronder de trailer voor ‘Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America’.

Deel: