De razend populaire singer-songwriter Shawn Mendes komt naar Nederland voor een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De Canadese teenager die met ‘Treat You Better’ deze zomer in 23 landen op #1 stond in de charts, geeft op maandag 1 mei een concert in de hoofdstad in het kader van zijn ‘Illuminate World Tour’. De kaartverkoop begint op vrijdag 16 september, om 10.00 uur, via Ticketmaster.

Shawn Mendes, die in een gezin met een Engelse moeder en een Portugese vader opgroeide in een buitenwijk van Toronto, heeft de afgelopen jaren in een razend tempo de muziekwereld veroverd. De nu 18-jarige zanger begon ooit met het opnemen van Vines, filmpjes van maximaal zes seconden, waarin hij grote hits van andere artiesten coverde. De eigenzinnige versies deden het zo goed, dat de jonge Shawn Mendes binnen een jaar al miljoenen volgers had en in 2013 in de top 3 van meest bekeken artiesten op Vine stond.

Doorbraak
Met zijn eerste eigen single ‘Life Of The Party’ had Shawn Mendes in 2014 op 15-jarige leeftijd meteen een flinke hit te pakken. Hij was de jongste debutant ooit in de top 25 van de Amerikaanse Billboard Hot 100-chart. Zijn debuutalbum ‘Handwritten’ betekende zijn definitieve doorbraak. Het album bereikte de bovenste positie in Billboard en iTunes charts en de single ‘Stitches’ leverde in 2015 top tien-noteringen op in meer dan 85 landen. Mendes werd door Time Magazine uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke tieners van 2014 en van 2015. En met ook tracks als ‘Something Big’ en ‘I Know What You Did Last Summer’ won hij in 2016 “Favorite New Artist” bij de People’s Choice Awards.

Illuminate
Op 23 september verschijnt het langverwachte tweede album van Shawn Mendes: ‘Illuminate’ met onder andere de single ‘Treat You Better’. Mendes: “Touring is the number one way of figuring out where to take the music. You see what fans react to, what they like. I really created this music picturing it being performed live”. In een stijf uitverkocht Madison Square Garden in New York trapt Shawn Mendes komend weekend zijn ‘Illuminate World Tour’ af. Op maandag 1 mei 2017 is ons land aan de beurt voor een grootse show in Ziggo Dome.

 

Deel: