Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival  uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Grandmaster Flash!

Concerttip zaterdag 27 augustus: Grandmaster Flash in Gebr. de Nobel

Wie is er niet groot geworden met ‘The Message’ en ‘White Lines’. Tijdens de jaren ’70 in the Bronx (New York) maakt hij met twee kopieën van een plaat nieuwe nummers. Dit deed hij door de drumsolo’s (breaks) aan elkaar te mixen. Met zijn groep The Furious Five brengt hij in 1981 ‘The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel’ uit. Daarop laat hij zijn ‘dj-skills’ horen. In 1982 scoren ze een hit met ‘The Message’, waarin over de moeilijkheden van het leven in de zwarte getto’s gerapt wordt. Dit is volgens velen de eerste hiphopplaat met een sterke sociale boodschap. In 2007 werd Grandmaster Flash and the Furious Five de eerste hiphopgroep ooit die werd ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Meer info en tickets vind je hier

Deel: