De Amerikaanse band OneRepublic brengt op vrijdag 7 oktober hun nieuwe album ‘Oh My My’ uit. Van het vierde studioalbum zijn de singles ‘Wherever I Go’ en ‘Kids’ verschenen. OneRepublic-frontman en zanger Ryan Tedder weet namelijk als geen ander hoe je een wereldhit moet schrijven. In 2007 brak OneRepublic internationaal door met de hitsingle ‘Apologize’ afkomstig van het debuutalbum ‘Dreaming Out Loud’. Het nummer, een samenwerking met Timbaland, werd genomineerd voor een Grammy-award. Het vijftal uit Colorado scoorde vervolgens hits als ‘I Lived’, ‘If I Lose Myself’ en ‘Counting Stars’. Dat laatste nummer is afkomstig van het derde album ‘Native’ uit 2015.

Het touren gaf Ryan Tedder genoeg inspiratie voor het vierde album ‘Oh My My’. “Making an album is never easy,” liet Tedder weten. “Attempting to make the greatest album of your life is even less easy,” he continued. “That’s what we have been doing, and while beauty is in the eye of the beholder and musical excellence is subjective, we think we have accomplished what we set out to do.” De frontman schrijft dat de band begon met schrijven aan nieuw materiaal halverwege 2014 terwijl ze tourden door de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika. “Necessity is the mother of invention. It was necessary for us to write/record this album on the road… and all the truly inspiring places of the world invented the sound we chased.“

Naast zijn rol als frontman van OneRepublic schreef en produceerde Ryan Tedder voor de grootste artiesten van dit moment. Zijn naam wordt genoemd in de album- en songcredits van onder andere Adele (‘21’), Maroon 5 (‘V’), Taylor Swift (‘1989’), U2 (‘Songs Of Innocence’), Ellie Goulding (‘Burn’) en Beyoncé (‘Halo’). Tussen de bedrijven door ging OneRepublic de afgelopen twee jaar op wereldtournee, die hen in 2014 naar de Heineken Music Hall in Amsterdam bracht.

Deel: