Elk jaar zakken tienduizenden feestvierders af naar de Maasplassen bij Roermond. Daar is een festivalterrein uit de grond gestampt waar drie dagen lang wordt gedanst, gesjanst en gekampeerd. Solar Weekend profileert zichzelf graag als ‘het creatiefste festival van Europa’. Want naast veel podia met house, dance en pop wordt er ook veel aan theater gedaan, kunnen bezoekers rondhangen ín een schilderij van Mondriaan en is er een spiritueel element in de vorm van een tarotdeskundige.

Muziek
Een groot deel van de festivalgangers zal echter toch vooral komen voor de muziek. Die bestaat met namen als De Jeugd van Tegenwoordig, Benny Rodrigues en Kris Kross Amsterdam voornamelijk uit house met een beetje pop. Dat wordt dus dansen onder de Limburgse zomerzon.

Scooter
Voor een dampend einde van dit feestweekend komt er hoog bezoek uit Duitsland. De Duitse dance-formatie Scooter mag dit jaar Solar Weekend afsluiten. De raveband uit Hamburg met hun hoogblonde voorman H.P. Baxxter (Hans Peter Geerdes) scoorde in de jaren negentig hit na hit. Het bekendst zijn nummers als ‘Hyper, hyper’, ‘Move your ass’ en ‘How much is the fish?’.

Cultstatus
In Duitsland verkocht Scooter meer dan dertig miljoen albums en stonden ze meer dan twintig keer in de top tien. Inmiddels hebben de mannen een cultstatus bereikt. Hits scoren ze amper nog, maar ze maakten in 2011 wel de intro voor de Duitse versie van de film ‘New Kids Turbo’.

Solar, 22:50 – 23:45 uur, NPO 3

Deel: