Zangeres Kovacs en hiphopduo Rico & Sticks zijn twee Nederlandse publiekstrekkers op de laatste dag van Down the Rabbit Hole. De VPRO doet verslag van het muziekfestival in De Groene Heuvels bij Nijmegen.

‘Down the rabbit hole’ is een Engelse uitdrukking, afkomstig uit het boek Alice in Wonderland. Het betekent zoveel als: je storten in een onbekend avontuur. Het gelijknamige muziekfestival in De Groene Heuvels bij Nijmegen zal voor velen inderdaad onbekend terrein zijn. Down the Rabbit Hole is dit jaar immers pas toe aan de derde editie. Voor de Nijmeegse rockband De Staat is een optreden hier een thuiswedstrijd. Voor de tweede keer in drie jaar zijn de mannen van de partij. Net als de Amerikanen van The National betreden ze het podium op zaterdag.

Hoogtepunten
Ook op zondag is er genoeg te beleven bij de verschillende podia. Verslaggevers Eva Cleven en Tim den Besten presenteren alle hoogtepunten. Artiesten van eigen bodem op deze afsluitende dag zijn zangeres Kovacs en hiphopduo Rico & Sticks. De jonge Sharon Kovacs staat niet alleen bekend om haar karakteristieke bontmuts op het podium, maar was vorig jaar met haar hits ‘Diggin’ en ‘My love’ twee maal terug te vinden in de Top 2000 van Radio 2. Zwollenaren Rico & Sticks behoeven niet veel introductie: met hiphopformatie Opgezwolle stonden ze jarenlang aan de top van de Nederlandse rapscene.

Down the Rabbit Hole, 22:45 – 23:50 uur, NPO 3

Deel: