The Looking is het geesteskind van Todd Carter, een in New York woonachtige singer-songwriter. Todd heeft zo’n beetje alle soorten muziek – van opera tot punk, van folk tot psychedelische rock – in zich opgenomen, heeft zich verdiept in religie en filosofie, en dit kristalliseert zich uit de door hem gemaakte muziek. Wat stijl betreft? Een mix van country, folk, rock en blues, iets wat tegenwoordig in het vakje ‘americana’ wordt gestopt. In 2013 verscheen zijn eerste album “Songs For A Traveller” en nu is “Lead Me To The Water” uitgekomen.

Looking LeadMeToTheWater_cTodd wordt begeleid door Andy Hess (bas), Diego Voglino (drums), Steve Elliott (gitaar) en Sasha Dobson (achtergrondzang). Aan de nummers is duidelijk te horen dat Todd door zijn studies en reizen een grote levenservaring heeft en hij heeft het talent om deze om te zetten in mooie liedjes. Hij is een van die songwriters die verhalen vertelt en deze in een mooi muzikaal jasje weet te steken. Het zijn stuk voor stuk sterke nummer; er zit geen zwakke tussen. Bijzonder indrukwekkend vind ik “Two Daughters”, pure poëzie op muziek met fraai gitaarwerk van Elliott, en “Bone To Pick” waarin een ex-geliefde ter verantwoording wordt geroepen voor wat ze hem heeft aangedaan.

Een fantastisch album. Prachtige nummers, intrigerend. Goed uitgevoerd. Aanrader.  (9/10) (Continental Records Services)

Deel: