Samen met de Toneelgroep Maastricht brengt Rowwen Hèze de voorstelling: ‘Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering’. Het is een grootse muziektheaterproductie met meer dan 10 acteurs van de Toneelgroep Maastricht, nieuwe muziek live uitgevoerd door Rowwen Hèze en veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief.

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze over PinkpopIn Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering is de liefdesgeschiedenis van Wiel en Lies verweven met de hoogte- en dieptepunten van het festival Pinkpop. Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag The Rolling Stones twee jaar geleden dan toch optreden?

Maar de ouderdom slaat toe en in de schemering van zijn leven raakt Wiel langzaam zijn geheugen kwijt. Door hem de verhalen te vertellen probeert Lies zijn herinneringen, en daarmee hun liefde, levend te houden. Zo wordt Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering een reconstructie van hun liefde, maar ook van bijna 50 jaar popgeschiedenis.

Samenwerking tussen Rowwen Hèze en Toneelgroep Maastricht

Pinkpop – de liefde, de muziek, de herinnering is voor ons vernieuwend en Rowwen Hèze kijkt dan ook erg uit naar de samenwerking met de Toneelgroep Maastricht met Servé Hermans als artistiek leider en regisseur. Frans Pollux schrijft de tekst voor deze voorstelling. Jack schrijft de teksten van de nieuwe liedjes die Rowwen Hèze live tijdens dit liefdesverhaal brengt.

Deel: