Jaarlijks staan we op 4 mei stil bij gesneuvelde oorlogslachtoffers en het feit dat er nog altijd veel oorlog en geweld in de wereld is. De dag daarna vieren we onze eigen vrijheid door middel van een landelijke feestdag waar men al jaren de zogeheten bevrijdingsfestivals organiseert. Over het gehele land wordt de vrijheid gevierd met muziek, een drankje en dit jaar: heel veel zon!
Bevrijdingsfestival Den Bosch - Bas Oeijen -1-17
Zo ook in Noord Brabant waar dit jaar het bevrijdingsfestival werd georganiseerd in Den Bosch, in het prachtige natuurgebied tegenover het Provinciehuis was een groots evenemententerrein gevestigd waar duizenden bezoekers van bekende en onbekende artiesten genoten. Het terrein telde drie area’s waaronder het hoofdpodium, de Sena Talent Stage en de Noord-Zuid Stage.

Bevrijdingsfestival Den Bosch - Bas Oeijen -1-23

Op de Sena Talent stage werden diverse (jonge) opkomende artiesten en bands gepresenteerd uit de regio, tevens vond daar de jaarlijkse Play 4 Freedom competitie plaats. Jongeren konden zichzelf vooraf inschrijven voor workshops in Den Bosch en Eindhoven waardoor zij uiteindelijk de kans kregen om op te treden op het Bevrijdingsfestival.

Bevrijdingsfestival Den Bosch - Bas Oeijen -1-21

Voor de oudere garde bracht het bevrijdingsfestival dit jaar ook het Bevrijdingsconcert op de Noord-Zuid Stage, dit concert begon om half 10 in de ochtend en was speciaal ingericht om de oudere bezoeker te voorzien. Later, in de middag barstte het daadwerkelijke bevrijdingsfestival los. De opening van het concert lag dit jaar in handen van Mehmet Cerit, hoofdredacteur van de Nederlandse/Turkse krant Zaman Vandaag waarna de band Causes het bevrijdingsfestival definitief mocht openen.

Bevrijdingsfestival Den Bosch - Bas Oeijen -1-12

Met Kovacs als ambassadeur van de vrijheid beleefde het festival rond zeven uur in de avond haar climax. De zangeres werd ingevlogen door een militaire helikopter waarmee zij die dag langs diverse bevrijdingsfestival vloog. De organisatie van het bevrijdingsfestival Brabant mag voldaan terugkijken op deze zonnige editie van het jaarlijks terugkerende festival.

Foto’s (c) Bas Oeijen
Meer foto’s op Facebook

Bevrijdingsfestival Den Bosch - Bas Oeijen -1-22

Deel: