Gavin James viel in 2015 op door zijn cover van Magnetic Fields’ ‘Book of Love’. Het nummer werd een ongekend succes en kwam vrijwel op elk radio station voorbij. Op zaterdagavond 9 april stond James in het Haagse Paard van Troje en gaf een korte maar krachtige show.
GavinJames-DexterReijsmeijer-9G5A3457 kopie
Craig Gallagher had de eer om het voorprogramma te verzorgen. De Ierse Gallagher lijkt muzikaal gezien erg op James. Beide een hoge stem en begeleiden zichzelf op gitaar. Een goed gekozen voorprogramma dat perfect op elkaar aansluit. Houd deze jongen in de gaten, het zal niet lang meer gaan duren voor hij zelf de grote zalen gaat vullen.
GavinJames-DexterReijsmeijer-9G5A3544 kopie
Stipt om 21:00 uur kwam Gavin James het podium op en om 22:15 uur was het muzikale genot alweer over. Een korte maar krachtige show met prachtige nummers die klonken door de muis stille grote zaal van het Paard van Troje. Zelden is het tijdens een concert zo stil als bij een show van Gavin James.
GavinJames-DexterReijsmeijer-9G5A3593 kopie
De Ierse singer-songwriter plugde zijn gitaar uit en zong unplugged een nummer dat achterin de zaal nog te horen was. Een zeer intiem optreden in een grote zaal. Vooral stelletjes kwamen op de romantische klanken af. Toen ‘Book of Love’ eindelijk klonk kon het liefdesgeluk niet meer op.
image-2016-04-11(1)
Als laatste nummer speelden Gavin en Craig tezamen Bruce Springsteen’s ‘Dancing in the Dark’. Dit gebeurde op hilarische wijze. Er hing een Hollandse vlag over de microfoon standaard. Deze viel voortdurend van het standaard af. Gallagher pakte de vlag en James improviseerde de grote verdwijn truc. Na afloop van het optreden was er tijd om met James en Gallagher op de foto te gaan of het album ‘Bitter Pill’ van Gavin te laten signeren.
GavinJames-DexterReijsmeijer-9G5A3680 kopieFoto’s (c)  Dexter Reijsmeijer / Maxazine.nl
Deel: