Aankomende zaterdag is weer wereldwijd aandacht voor de platenzaak om met name de vinylverkoop te stimuleren. Overal staan kleine en grote artiesten in de plaatselijke platenzaakjes te spelen om aandacht te vragen voor de fysieke verkoop van muziek. Het is algemeen bekend dat deze vorm als muziekdrager alleen maar voordelen met zich mee brengt. De kwaliteit is vele malen beter en ook de desbetreffende artiest verdient er veel beter aan dan via een digitale stream of download.

Zeker in Amerika is de kans erg groot dat er spontane optredens worden gegeven door de allergrootste wereldsterren, maar ook in ons land is deze kans aanwezig. Op de website van Recordstore Day staat een bericht welke zo bizar is dat het bijna waar kan zijn.

Alex Turner en John Frusciante naar Nederland?

Het bericht op de officiële website van Recordstore Day vertelt dat Arctic Monkeys frontman Alex Turner samen met voormalig RHCP-gitarist John Frusciante een geheime gig zullen gaan doen in een lokaal platenzaakje in Oude Water. Helaas bestaat de genoemde platenwinkel niet eens en kunnen we spreken van een fantastisch gevoel voor humor van de zogenaamde Alex Turner.

RSD

Desalniettemin staan er een hoop mooie optredens gepland en geven wij bij Maxazine deze week een overzicht van alle optredens per provincie. Wie van muziek houdt, houdt van Recordstore Day.

Deel: