Het Utrechtse TivoliVredenburg is voor de tweede keer de trotse gastheer van de 3FM Awards. Naast prijsuitreikingen zijn er ook optredens, onder meer van Miss Montreal en Chef’Special. Giel Beelen is een van de presentatoren. Het is een van de felst begeerde prijzen in de Nederlandse popscene, dus veel artiesten zullen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards nagelbijtend in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg zitten. Onder hen in ieder geval Jett Rebel, Douwe Bob, Nielson en Dotan, die het tegen elkaar opnemen in de categorie Beste Zanger.

Schaal van Rigter
Verder zijn er in nog veel andere categorieën prijzen te verdienen, onder meer voor Beste Hiphop-act, Beste Live-act en Beste Single. Daarnaast wordt de Schaal van Rigter uitgereikt aan de artiest wiens single vorig jaar het meest op 3FM te horen is geweest. Dj’s Frank van der Lende, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt presenteren. Uiteraard zijn er ook optredens, van onder meer Chef’Special, Diggie Dex en Miss Montreal.

Sanne Hans
Deze band rond singer-songwriter Sanne Hans is twee keer genomineerd, in de categorie Beste Zangeres en Beste Artiest Pop. In 2014 won ze de 3FM Award voor Beste Zangeres al. Ook is ze in het bezit van de Schaal van Rigter. Deze kreeg ze voor het nummer ‘Wish I could’, dat in het jaar 2011 het meeste is gedraaid op radiozender 3FM. In 2014 won de Nederlandse singer-songwriter Dotan deze muziekprijs voor zijn single ‘Home’. De hit kreeg in Nederland veel bekendheid tijdens het WK Voetbal in Brazilië, maar ging ook buiten de grenzen als een speer. Dit jaar is hij weer genomineerd, in maar liefst drie categorieën.

3FM Awards, 20:30 – 21:55 uur, NPO 3

Deel: