Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Robert Glasper Experiment

Concerttip maandag 28 maart: The Robert Glasper Experiment in Doornroosje

Net als Kamasi Washington en Thundercat was Robert Glasper te horen op het succesalbum ‘To Pimp A Butterfly’ van rapgod Kendrick Lamar. In 2015 maakte hij verder grote indruk met zijn album ‘Covered’ van zijn akoestische band ‘The Robert Glasper Trio’ waar hij zijn liefde voor de piano laat horen en nummers van Radiohead, Joni Mitchell, John Legend en natuurlijk ook Kendrick Lamar in jazzversie verwerkt.

Deze tweevoudig Grammy winnaar, jazzpianist en r&b-producer maakte faam met zijn debuutalbum ‘Black Radio’ op het legendarische Blue Note-label. Op het album ‘Black Radio’ werkte hij samen met muzikale sterren als Norah Jones, Jill Scott, Emeli Sandé, Snoop Dogg en sleepte hiervoor maar liefst twee Grammy’s binnen. Zijn muziek kreeg de stempel ‘Jazz for the new millennium’. Met zijn band ‘Experiment’ brengt hij neo-soul, waar hij de klassieke jazzregels overboord gooit, en vervangt door hip hop en elektronica. Muziek in het straatje van D’Angelo en José James.

Meer info: www.doornroosje.nl

Bron: Vovert.

 

Deel: